SW stories - Julia Jamin

SW Stories - Julia Jamin

Kan je iets over jezelf vertellen?

Het is altijd een beetje lastig, vind ik, om 'iets over jezelf te vertellen'. Je komt al snel uit op iets als: "Hoi, ik ben Julia en ik ben model." Maar ik ben eigenlijk veel meer dan dat. Ik ben iemand die echt kan genieten van de natuur; het is de plek waar ik tot rust kom. Als ik een drukke dag heb gehad met veel reizen en veel mensen heb ontmoet in korte tijd, dan kan ik daar best uitgeput van raken. Op zo'n moment helpt het me om te ontspannen, het liefst in de natuur – dat maakt me echt vrolijk. Dus, ja, ik ben iemand die van de natuur houdt, ik hou heel veel van  mijn familie en mijn vriend,  we hebben een heel goede relatie met elkaar. Dat vind ik ook belangrijk. Ik ben best wel een denker; ik kan veel nadenken, soms zelfs te veel, totdat ik er gek van word. En ik ben een dierenliefhebber. Ik geniet ervan om dingen in huis te ordenen en van tijd tot tijd de boel opnieuw in te richten. Reizen om meer van de wereld te zien is iets waar ik van hou. En ik heb een echte passie voor koken.


Heb jij dan bepaalde dingen die je graag maakt?


Ik maak eigenlijk altijd wel gezonde dingen. Ik heb voeding en diëtetiek gestudeerd, dus het is echt mijn ding om recepten te ontwikkelen die lekker en gezond zijn. Ik vind het leuk om mijn kennis van voeding te gebruiken om recepten lekker en volwaardig te maken.

Ben je spiritueel of zou je jezelf spiritueel noemen?


Ja, ik geloof zeker in bepaalde krachten en energieën. Ik droom ook heel vaak, en mijn dromen lijken soms voorspellend te zijn. Ik onthoud ze vaak goed, waardoor ik na het wakker worden stil kan staan bij de betekenis ervan. Daarnaast heb ik soms het gevoel, en dat klinkt misschien vreemd, dat ik een soort zesde zintuig heb waarmee ik dingen kan voorspellen of heel goed kan aanvoelen.

Kan je daar een voorbeeld van noemen?

Nou, ik heb dit heel erg met mijn vriend. Soms is het bijna eng; hij krijgt een idee en als ik dan een paar dagen weg ben, heeft hij het al uitgevoerd. Dan zeg ik vaak: "Ik had al een vermoeden dat je dit zou gaan doen." Dat soort dingen overkomen me regelmatig. Bijvoorbeeld, ik droomde eens over iemand en een paar dagen later hoorde ik dat die persoon was overleden. Dat is natuurlijk erg naar, maar het bevestigt wel weer die bijzondere connectie met bepaalde energieën, door die droom. Ja, je zou dus kunnen zeggen dat ik wel iets met spiritualiteit heb.


Heb je ook bepaalde dingen gedaan of gelezen op het gebied van spiritualiteit of persoonlijke ontwikkeling?


Ja, ik mediteer regelmatig. Wat boeken lezen of educatie volgen over spiritualiteit betreft, dat doe ik eigenlijk niet. Maar ik heb wel eens reiki uitgeprobeerd toen ik me niet zo goed voelde, en dat vond ik echt heel interessant.Dus het komt eigenlijk helemaal vanuit jezelf, en heb je dat altijd al gehad?

Ja, ik denk dat het vooral van mijn moeders kant komt. Mijn opa zat in de Jappenkampen in Indonesië, en in Indonesië spreekt men van een 'stille kracht'. Er zijn veel energieën. Mijn familie stond hier altijd voor open, en op de een of andere manier heb ik dat ook overgenomen of meegekregen, ja. Ook met edelstenen, bijvoorbeeld. Ik had ooit, omdat mijn menstruatie niet regelmatig was, ergens gelezen dat een maansteen kan helpen. Dus had ik een ringetje met een maansteen gekocht en die heb ik heel lang gedragen. Of het echt heeft geholpen, dat weet ik niet, maar het gaf me wel een goed gevoel.

Heb je nog andere ervaringen met edelstenen? Heb je bijvoorbeeld edelstenen in huis?

Ja, ik heb een amethist naast mijn bed staan; dat is mijn geboortesteen. Verder heb ik geen stenen. Ik geloof er sterk in dat je niet zomaar een steen moet kiezen of van iemand overnemen. Er kan namelijk verkeerde energie in zitten. Maar met de amethist, omdat het mijn geboortesteen is, voelt het goed, ja.


Zijn er bepaalde gebeurtenissen in je leven geweest die impact hebben gehad waardoor je anders bent gaan leven?

Het verlies van dierbaren heeft altijd een rol gespeeld; het zet me aan het denken en heeft me anders doen kijken naar bepaalde dingen. Ik ben meer dankbaar voor de kleine dingen geworden. Daarnaast heeft het beginnen met modellenwerk op jonge leeftijd mij enorm gevormd. Het heeft me naar prachtige plekken gebracht, ik heb veel mensen ontmoet en ik heb mij persoonlijk sterk ontwikkeld. Ik ben door deze ervaringen geworden wie ik nu ben. Als ik niet was ontdekt als model, had mijn leven er heel anders uitgezien.


Zijn er dingen die je andere mensen zou adviseren of willen meegeven?

Ja, tijdens een fotoshoot zei iemand, ik denk dat het een visagist of stylist was, aan het einde van de dag tegen me: "Blijf jezelf!" Het was iets kleins, maar het heeft veel indruk op mij gemaakt en ik herinner het me nog steeds. Vaak krijg je bij fotoshoots complimenten zoals: "Wat heb je mooi haar" of "Je hebt prachtige ogen." Maar die persoon zei echt iets over mijn karakter: "Blijf jezelf." Dat vond ik een heel mooi advies. Blijf jezelf, laat je niet gek maken door anderen en volg je gevoel.