SW stories- Hanneke Peeters

SW stories - Hanneke Peeters

Kun je iets over jezelf vertellen?


Ja. Ik ben Hanneke, 42 jaar oud, binnenkort 43. Ik ben moeder van Fitz en Louie. Ik ondernemer met mijn eigen shop, 'Rock your World'. Daarnaast werk ik als therapeut of, beter gezegd, lichaamswerker. Mijn specialiteit is het helpen van vrouwen om meer energie en hormonale balans te vinden, en daarmee vaak meer geluk en doel in hun leven. Dit bereik ik door lichaamswerk, het opruimen van lichaamsgerichte emoties, en door het toepassen van Aryuveda en astrologie.


Ik combineer drie essentiële aspecten: mind, body, en soul. Mijn doel is om vrouwen te helpen opnieuw in gesprek te komen met zichzelf en zo een diepere verbinding met zichzelf te vinden. Dit zorgt voor een betere energiestroom en levert veel gezondheidsvoordelen op. Oh, en ik woon in Haarlem met mijn lieve partner, Clint.


Lichaamswerk, wat bedoel je daar precies mee? Wat betekent dat eigenlijk?


Met lichaamswerk bedoel ik dat ik ben opgeleid om via het lichaam op te sporen wat er eventueel in onbalans is." Ik onderzoek letterlijk het lichaam. Ik kijk naar aspecten zoals de kwaliteit van de huid, de ogen, de ontlasting en hoe iemand slaapt. Dit helpt mij te bepalen of er iets is dat in balans gebracht kan worden met voeding en lifestyle. Verder help ik mensen om geblokkeerde emoties, die de energiestroom belemmeren, los te maken. Dit doe ik door middel van drukpunten en aanraking.


Kan je daar meer over vertellen?


Wanneer we spanning ervaren, zetten we vaak gevoelens vast in ons lichaam, wat kan leiden tot fysieke stagnatie. Dit kan problemen veroorzaken met energiestroming naar organen zoals de lever, eierstokken of longen. Vaak gaat dit ook gepaard met een beperkte ademhaling, waardoor je minder zuurstof en energie krijgt. Dit kan ook de conditie van je huid beïnvloeden. Mijn doel is om deze spanningen op te lossen en de algehele conditie te verbeteren.

Hoe heb je dit eigenlijk geleerd?


Mijn 'awakening', begon ongeveer acht jaar geleden. Tegelijkertijd startte ik met de opleiding tot Aryuvedisch therapeut en lichaamsgericht therapeut. De opleiding voor lichaamsgerichte therapie duurde destijds één jaar. Tijdens deze studie heb ik verschillende technieken geleerd, zoals EFT (Emotional Freedom Techniques), tapping, shaking, Bachbloesems, en het gebruik van kristallen. In de Aryuveda-studie kwamen ook onderwerpen als kristallen en astrologie voorbij. De afgelopen acht jaar heb ik steeds nieuwe dingen bijgeleerd, zoals Reiki. Eigenlijk heb ik elk jaar wel iets nieuws toegevoegd aan mijn kennis.


Dus je bent eigenlijk ook wel heel erg nieuwsgierig? Ben je dan ook heel nieuwsgierig om dingen uit te proberen en te testen?"


Heel erg. Dat is het allerleukste. Afgelopen week heb ik bijvoorbeeld deelgenomen aan een bedrijfsopstelling, waar we systemisch werk hebben gedaan. En afgelopen zaterdag heb ik deelgenomen aan paardencoaching. Aanstaande donderdag ga ik een truffel ceremonie doen. Ja, mijn nieuwsgierigheid is groot en ik denk dat nieuwsgierigheid de kern van spiritualiteit is.


Dat vind ik mooi omschreven.


Ja, vanochtend op de fiets dacht ik nog: het is grappig hoe sommige mensen weerstand kunnen hebben tegen spiritualiteit, terwijl iedereen aanvoelt wanneer iemand de kamer binnenkomt of diegene 'spirit' heeft of niet. En niemand vindt dat gek. Het is bizar hoe wij daar een bepaalde connotatie aan hebben gegeven.


Wat zijn bepaalde dingen voor jou geweest, zoals boeken die je hebt gelezen, of trainingen die je hebt gedaan, die de meeste impact op jou hebben gehad?


Ja, verschillende fases hebben verschillende invloeden gehad. In het begin hielp EFT (Emotional Freedom Techniques) mij enorm om een traumatische bevalling te verwerken. Aryuveda speelde een cruciale rol in het leren begrijpen, kennen en accepteren van mezelf. En astrologie, dat vind ik gewoon geweldig, het voegt iets magisch toe en biedt nog meer zelfkennis. Maar het opruimen van emoties, dat heeft me uiteindelijk het meest bevrijd gevoeld, zou ik zeggen.


En dat heb je gedaan door middel van EFT met name?


Ja, EFT is echt een techniek waarbij je oude overtuigingen opspoort en loslaat. Je gaat terug naar je herinneringen en laat die echt los.

 


Waar is je passie voor edelstenen eigenlijk vandaan gekomen?


Grappig, want ik had tot acht, negen jaar terug helemaal geen spirituele achtergrond. Maar ik was altijd wel open voor dingen als geesten of tarot. Ik vond het allemaal interessant. Mijn interesse in kristallen begon tijdens mijn Aryuveda-opleiding, waar ze aan bod kwamen, en ook in mijn andere studie. Ik dacht, 'oh, kristallen zijn zo mooi'. In mijn opleiding tot lichaamsgericht therapeut leerde ik kristallen in te zetten als gespreksonderwerp. Bij een nieuwe cliënt leg je verschillende kristallen op tafel en vraag je hen een kristal te kiezen dat hen aanspreekt. Dat zegt al veel over de persoon. Hun reactie en de betekenis van de gekozen kristal openbaren veel. Negen van de tien keer resoneert dat kristal echt met de persoon. Zodra ik uitleg dat het kristal bijvoorbeeld voor geluk of voorspoed staat, zie je de persoon verzachten. Het was een geweldige manier om het gesprek te openen en vrouwen iets tastbaars te geven dat hen raakte. Dat vond ik geweldig. En toen begon ik zelf te leren over kristallen. In Amerika waren ze acht jaar geleden net populair aan het worden, dus ik heb veel gelezen en workshops gegeven over wat je met kristallen kunt doen.

Ik ben wel echt voorstander van het idee dat je eerst zelf een kristal kiest, en daarna er over gaat lezen, tenzij je het aan iemand cadeau geeft, want dan geef je eigenlijk een intentie of een wens aan iemand mee.


Hoe heb je kristallen geintegreerd in je leven?

In mijn dagelijks leven zijn kristallen overal geïntegreerd. Kijk, normaal gesproken heb ik altijd wel een stuk of tachtig kristallen in mijn tas, vandaag misschien iets minder. Ze zijn ook te vinden in mijn huis, verwerkt in aura-spraytjes, sieraden, echt overal. Ik gebruik bijvoorbeeld ook quasha. Ik ga er heel speels mee om, dus het is niet zo dat ik bij elke volle maan mijn kristallen buiten leg of iets dergelijks. Ze zijn gewoon heel mooi om naar te kijken en mijn kinderen vinden het ook echt fijn.


En natuurlijk, in mijn praktijk integreer ik kristallen ook. Ik leg ze vaak op mensen tijdens sessies, wat hen houvast biedt en helpt de aandacht naar bepaalde gebieden te brengen.


Ja, zoiets zei je volgens mij ook in je podcast bij Kukuru. Dat het ook echt iets tastbaars is. Dus bijvoorbeeld als ik een ketting draag, dan is dat voor mij ook een herinnering aan mijn eigen kracht.


Ja, het is een fysieke reminder. Kristallen werken zowel op basis van kleur, die jouw brein associeert met bepaalde dingen, als ook de intentie die je er zelf aan geeft.


Als je iemand iets mee mag geven, een bepaald advies, wat zou je dan zeggen? Met betrekking tot kristallen of gewoon in het algemeen, vanuit alles wat je hebt meegemaakt en geleerd op je spirituele pad?


Ja, schrijven. Ik ben een groot voorstander van het opschrijven van vragen. Ik ben superfan van vragen opschrijven. Dat helpt echt om dingen helder te krijgen."

Mijn eigen grote switch begon op Bali, waar ik letterlijk de vraag opschreef: 'Wat is dat toch met mij en mannen?' Dat was echt een startpunt voor mij. Als je de vragen stelt, krijg je antwoorden. Het wordt dan superhelder wat je vraag is. En ja, dan ga je patronen zien en begrijpen. Het opschrijven kan echt helpen om inzicht te krijgen en uiteindelijk ook om dingen los te laten.


Waarom heb je voor de aventurijn gekozen?


Nou, mijn maanteken is Kreeft en aventurijn is de steen van Kreeft. Deze steen doet me heel erg denken aan mijn jongste zoontje. Groen is de kleur van het hart, van liefde, en wat mij betreft is het echt allerbelangrijkste om je hart ruimte te geven.


En wat ik vaak tegenkom, en zelf ook ervaar, is dat op het moment dat je meer ruimte kunt creëren in je hart, en met ruimte bedoel ik in de breedste zin van het woord, dat het niet alleen maar gaat over elke dag blij zijn. Soms betekent het dat je hart ruimte heeft voor verdriet, somberheid, alles eigenlijk. Ruimte geven aan je hart in al zijn vormen, dat brengt zo'n grote verandering met zich mee.