SW stories - Daniëlle Kempen

SW Stories - Daniëlle Kempen

Daniëlle Kempen

 Danielle is stylist & allround creative, yoga instructrice en heeft samen met haar man een boetiek fotostudio, Studio Batik, een boetiek foto- en filmstudio, waar verhalen worden verteld door meer dan alleen foto's.


 

Hoe is jouw spirituele pad begonnen?

Voor dat moment moeten we teruggaan naar het jaar 2014, ik was toen 25 jaar. Door te veel opgelegde druk (vooral vanuit mezelf) belandde ik in een burn-out. Vanaf dat moment is, eerst onbewust maar al snel bewust, mijn spirituele reis begonnen. Een pad dat draait om het naar binnen keren. Een pad dat ik nog steeds bewandel, alleen nu met energie.


Welke dingen, zoals boeken, cursussen of ervaringen, hebben een blijvende impact op je gehad?

Dat begon al vroeg met twee belangrijke boeken; De kracht van het Nu van Eckhart Tolle en The Untethered Soul van Michael A Singer, waarna Human Design, Yoga en Meditatie volgde. Maar ook mijn solo reis van San Francisco tot Costa Rica en de Yoga Teacher Training die ik volgde in 2019 hebben grote impact gehad op hoe ik vandaag de dag in het leven sta. De laatste jaren heb ik een aantal plant medicijn ceremonies mogen ervaren die mij steeds een stukje dichter bij mezelf brengen. Zo zie ik het leven als een grote reis zonder begin en einde.

 


Wat heeft spiritualiteit, of bepaalde levenswijzen, jou gebracht?

Geen mens is perfect, niemand is verlicht. Maar waar het om draait is hoe je met de dingen, zoals bijvoorbeeld tegenslagen, omgaat. Het leven zal altijd ups en downs hebben, maar nu kan ik helder naar de situatie kijken zonder dat het me direct overneemt.


Hoe integreer je bepaalde overtuigingen en waarden in je dagelijks leven en werk? Heb je dagelijkse rituelen?

Ik probeer altijd naar mijn gevoel te luisteren. Dat gaat van dagelijkse momenten als hoe voel ik me als ik wakker word en hoe wil ik de dag beginnen tot hoe voel ik me in lastige situaties zoals bij een moeilijke keuze of de energie van de mensen waarmee ik werk. Door even een moment te pakken, terug naar mijn ademhaling te gaan en echt te voelen weet ik altijd wat de juiste keuze is voor mij.

 


Heb je edelstenen in je huis? Of heb je speciale ervaringen met edelstenen gehad?

Een van mijn eerste momenten met een edelsteen was in 2015 in een edelstenen winkel in LA. Ik heb daar uren gestaan en me laten verwonderen door alle stenen en de betekenissen ervan. Uiteindelijk koos ik drie stenen, maar had eigenlijk maar geld voor twee en besloot er 1 te laten liggen. Toen ik de winkel uitliep rende een man mij achter na, ik schrok in eerste instantie, maar het was de winkelverkoper. Hij gaf me de derde steen met de woorden dat deze steen voor mij erbij hoorde. Het was een tijgeroog dat mij zou bijstaan tijdens het reizen. Vanaf dat moment draag ik altijd die drie stenen bij me tijdens het reizen.


Waarom heb je voor de aventurijn gekozen?

Op basis van mijn eerste gevoel 


Zijn er nog andere dingen die je wilt delen over jouw spirituele pad? Heb je tips die je iemand zou willen meegeven?

Neem je tijd, laat je verwonderen, luister naar je onderbuikgevoel en geniet van de reis zonder begin en einde.